Despre Creatoarea de Ciocolata

Cautand sa faca o schimbare, Claudia renunta la profesia de economist si se hotaraste sa faca bomboane de ciocolata.  

Invatand despre produsele de cofetarie, ea realizeaza ca in toate retetele se foloseste ciocolata gata facuta si incepe sa se intrebe: “cum se face ciocolata?”. Si dupa cautari riguroase, Claudia deschide universul ciocolatei artizanale si realizeaza ca producerea ciocolatei este pentru ea. 

Acasa, in bucatarie, folosind o masina Indiana de macinat si un feon , Claudia toarna primele tablete de ciocolata. In acest timp invata secretele producatorilor de ciocolata si isi educa simtul gustativ devenind degustator de ciocolata, certificat de International Institute of Chocolate and Cacao Tasting, Londra. Este invatata acum despre recoltarea fructelor de cacao, fermentarea boabelor si face cunostinta cu varietatile si originile boabelor de cacao.

Descopera diferentele dintre boabele de cacao fina si cele “bulk” (folosite la fabricarea ciocolatei industriale). Boabele de cacao fina sunt cultivate pentru arome in timp ce boabele de cacao “bulk” sunt cultivate pentru cantitate.

Ea gaseste o locatie mica si isi deschide un workshop in care creaza ciocolata bean-to-bar (de la boabe de cacao – la tableta de ciocolata). Asa se naste Thea’s Chocolate. Numele este inspirit de fiica ei, Dorothea (“Darul lui Dumnezeu”) si arborele de cacao, Theobroma (“Mancarea lui Dumnezeu”).

Testeaza peste 20 de origini de boabe de cacao fina si alege doar doua: Alta Verapaz, Guatemala si Toledo, Belize. Ca si strugurii, caracterul individual al boabelor de cacao este influentat de clima, sol, tehnicile de fermentare si conditiile de uscare.

La crearea ciocolatei foloseste putine ingrediente, dar implica foarte multa munca. Sortarea, coacerea, spargerea, separarea cojilor de miez, macinarea, agitarea, amestecarea, temperarea, turnarea ciocolatei in forme, racirea, ambalarea, toate aceste activitati au loc in micul ei workshop, iar majoritatea lor sunt executate manual.

Ea spera sa aduca tutuor bucurie si sa inspire o generatie de antreprenori romani, creatori de ciocolata artizanala.

Permiteti-i sa fie asistentul dumneavoastra personal in lumea ciocolatei artizanale.