Noi producem ciocolata BEAN-TO-BAR (de la boabe de cacao – la ciocolata), in cantitati foarte mici, prin transformarea integrala a boabelor de cacao fina in ciocolata fina, in micul nostru workshop din Bucuresti.

Boabele de cacao contin aproximativ 50% unt de cacao care se degaja datorita macinarii si se transforma in lichior de cacao (o pasta care curge, nu va ganditi la alcool).

Dureaza 5 zile sa cream un lot de 26 kg de ciocolata fina.

Sortarea Boabelor de Cacao Fina – Coacerea – Spargerea –Separarea Cojilor de Miez – Macinarea, Amestecarea, Agitarea – Temperarea  – Turnarea in Forme – Ambalarea, toate aceste activitati au loc in micul nostru workshop si majoritatea lor este executata manual (puteti vedea toate aceste activitati in video).

Ciocolata noastra este unica datorita secretelor din procesul de creare.

Toate ciocolatile noastre cu 70% si 80% cacao contin doar boabe de cacao fina organice, de origine unica si zahar organic  nerafinat din trestie de zahar; ciocolata de baut cu 100% cacao contine doar boabe de cacao fina,  de origine unica si organice. Toate aceste ciocolati nu contin adaos de unt de cacao, lecitina, vanilie, soia, produse lactate, oua sau gluten.

Momentan suntem singura companie romaneasca care produce ciocolata bean-to-bar si de baut, naturala, creata din boabe de cacao fina.

Boabele noastre de cacao sunt:

    • De Aroma Fina (doar 5% din productia mondiala de cacao este fina, crescuta pentru arome)
    • De Origine Unica, provin dintr-o singura regiune si nu sunt amestecate cu boabe din alte regiuni (Alta Verapaz – Guatemala si Toledo – Belize sunt originile pe care noi le-am ales dupa ce am testat peste 20 de origini de boabe de cacao fina)
    • Organice (fermierii nu folosesc chimicale si culeg ceea ce obtin in mod natural)
  • Macinate pe Piatra (boabele de cacao sunt macinate 30-40 ore, continuu, de doua roti de granit care se invart in sens invers una fata de cealalta pe o piatra de granit)